Een flexibele bedrijfswageninrichting

Voor wie werkt op locatie is een goede bedrijfswageninrichting essentieel. Het scheelt enorm veel in het werkgemak als alle gereedschappen, machines en producten efficiënt en veilig opgeborgen zijn in de bedrijfswagen. Maar kan een bedrijfswageninrichting ook flexibel zijn? Het antwoord is: JA. En dat biedt vele voordelen. 

Vaste versus flexibele bedrijfswageninrichting

De bedrijfswageninrichting is van oudsher een wagen met kasten als inrichting. Er wordt vaak goed nagedacht vooraf: welke spullen moeten mee in de bedrijfswagen en hoe berg ik ze zo handig mogelijk op? De inrichting is over het algemeen geheel vast.

Toch is een vaste inrichting lang niet altijd optimaal in het gebruik. De wagen is vaak overvol met alle mogelijke benodigdheden voor alle mogelijke klussen, zomaar een andere machine meenemen past niet en tijdelijk meer laadruimte creëren lukt niet. In die gevallen is het slim om aan een flexibele bedrijfswageninrichting te denken. 

dynnox mobiele bedrijfswageninrichting

Voordelen van een flexibele bedrijfswageninrichting

Een flexibele bedrijfswageninrichting biedt u 3 grote voordelen:

1. U kunt de bedrijfswagen op verschillende manieren gebruiken.
Heeft u de ene dag een machine of werkunit nodig, de volgende dag komt een vlakke laadvloer beter uit. Voor de lading of misschien wel voor privégebruik.

2. U kunt uw machines of werkunits inzetten in verschillende bedrijfswagens.
Wanneer u het gebruik hiervan goed kunt verdelen, kunt u als bedrijf besparen op de aanschaf van machines. Immers: niet iedere auto heeft meer een machine nodig, u heeft genoeg aan een flexibel systeem met 1 machine en een goede werkplanning.

3. U benut de ruimte in de bedrijfswagen optimaal.
Met een vaste inrichting moet u rekening houden met alle materialen die u op locatie nodig heeft. Ook als sommige materialen maar sporadisch nodig zijn, of als gereedschappen nooit gelijktijdig gebruikt worden. Het gevolg: een onpraktische, te volle bedrijfswagen. Door alleen mee te nemen wat u nodig heeft, benut u de ruimte in de bestelbus optimaal en werkt u veel efficiënter. 

dent tools mobiele bedrijfswagen inrichting

De bedrijfswagen flexibel inrichten met Dynnox

Met Dynnox kunt u zo’n flexibele inrichting realiseren. Dynnox is een slim onderstel met ruimte voor uiteenlopende opbouwmodules, van een werkbank tot een tafel of machine. Het systeem is uitklapbaar én mobiel – en dat geeft mogelijkheden in de flexibiliteit:

* U kunt de module uit de wagen klappen en in een andere wagen met auto interface inladen.
* U kunt de module uit de wagen laden en ergens stallen tot u hem weer nodig hebt.
* U kunt de module uit de wagen klappen en naar een werklocatie rijden. Het is meer dan een inrichting van de bedrijfswagen, het is ook een mobiele werkunit. Zo kunt u zware materialen op een arbovriendelijke wijze uit de wagen rijden.
* U kunt de module zo inrichten dat u niet misgrijpt op de werkplek. Dat scheelt heen en weer lopen!

mobiele bedrijfswagen inrichting

De Dynnox zelf flexibel inrichten

Bij Dynnox is het daarnaast mogelijk de opbouwmodule zelf flexibel te houden. Wanneer u kiest voor een flexibel, modulair systeem kunt u per dag besluiten welke opbouw nodig is. Heeft u op de werklocatie veel klein gereedschap nodig of juist verschillende onderdelen? U bevestigt de benodigde modules gemakkelijk op de Dynnox en laat in de wagen wat u niet nodig heeft. Daarmee ontstaat een slimme interactie tussen de vaste en flexibele bedrijfswageninrichting. 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw branche? Dynnox is inzetbaar voor iedere vakman en iedere bedrijfswagen. Neem contact met ons op!

dynnox mobiele bedrijfswageninrichting sortimo workmo

Dynnox is een uniek laad-, los-, en transportsysteem voor bedrijfswagens. Met verschillende modellen en diverse opbouwmodules is het mogelijk een passende gereedschapswagen op maat te maken voor iedere branche en iedere bedrijfsauto. Het transportsysteem van Dynnox is veilig, arbovriendelijk en tijdbesparend.

Download de folder voor alle informatie!