25e Dynnox bij BLR Bimon!

Onlangs installeerde Carrosserie Bakker de 25e Dynnox in de bussen van BLR Bimon. Een dubbelinterview over de voordelen van de Dynnox!

BLR Bimon is een totaalinstallateur op het gebied van klimaatbeheersing en heeft een wagenpark van zo’n 55 bedrijfswagens. De montagemonteurs werken graag met Dynnox. Daan Verheul, wagenparkbeheerder, vertelt over het gebruik van Dynnox op de werkvloer:

“BLR Bimon streeft ernaar haar klanten geheel te ontzorgen, van ontwerp tot montage, onderhoud en het verhelpen van storingen.

Onze monteurs hebben veel gereedschap nodig op locatie. Vroeger werden alle benodigdheden voor het project in losse delen uit de bus gehaald en met behulp van een steekwagen op locatie gebracht. Op deze onstabiele manier moest men de klinkertjes van binnenstad trotseren. Aan het einde van de dag werd dit verhaal opnieuw beleefd omdat alle benodigdheden weer mee retour gingen.    

Sinds 4,5 jaar zijn de bedrijfswagens uitgerust met een Dynnox. Dit werkt veel efficiënter. We hebben een opbouwmodule van Sortimo van 170 cm hoog. Deze bevat 4 plateaus, voor koffers met gereedschap, 2 assortimentskoffers voor schroeven en bouten en daarnaast nog wat open vakken. Er worden door de monteurs zelf vaak nog wat eigen aanpassingen toegevoegd, denk hierbij aan een uitklaptafel, stopcontact of zelfs een bankschroef.

De monteurs kunnen alles nu in een keer in en uit de bus rijden en op locatie hebben ze alles bij de hand. Dit resulteert in minder fysieke belasting voor onze collega’s, wat arbotechnisch beter verantwoord is. Bijkomend voordeel is dat de Dynnox overzicht biedt, waardoor het gelijk opvalt wanneer er gereedschap ontbreekt. Eind 2019 zijn alle bedrijfswagens voorzien van deze slimme Dynnox inrichting met als eindresultaat blije en fysiek gezonde collega’s.”  

dynnox mobiele bedrijfswageninrichting
dynnox mobiele bedrijfswageninrichting

Carrosserie Bakker mocht deze installaties voor BLR Bimon realiseren. Louis Boere, bedrijfsleider van Carrosserie Bakker, vertelt hoe deze opstelling tot stand kwam:

“Carrosserie Bakker is een modern, allround carrosseriebedrijf. We leveren niet alleen bedrijfswageninrichtingen, maar ook laadbakken, laadkleppen, opbouwkranen en meer. Ons bedrijf is gevestigd in Montfoort en we hebben een brede klantenkring.

BLR Bimon is al jaren een klant van ons. Toen het tijd was om een nieuwe bedrijfswageninrichting samen te stellen, zijn we om de tafel gaan zitten. Wat hebben jullie nodig? BLR Bimon werkt vaak op locatie – vaak ook locaties waarbij je je bus niet in de buurt kwijt kunt – en in grote gebouwen, waarbij je veel tijd verliest als je steeds weer terug naar je bus moet lopen voor alle gereedschap. We zochten naar een slimme oplossing om alle gereedschap mee te kunnen nemen naar de werkplek.

Zo’n 4 jaar geleden hebben wij de Dynnox op een beurs gezien. Voor BLR Bimon bleek het een ideale oplossing. We hebben de Dynnox ingebouwd met een opbouw op maat. En de rest van de bus voorzien van een vaste kastinrichting. In de praktijk is het echt een uitkomst voor BLR Bimon. Mooi dat nu de 25e bus al omgebouwd wordt.

Ook andere klanten zijn blij met het systeem van Dynnox. Bijvoorbeeld klanten die uitdeuken zonder spuiten op locatie, en daarvoor veel en zwaar gereedschap gebruiken, maar ook een dierenambulance, waarin het systeem dient als brancard met opbergmogelijkheden. Met maatwerk ontwikkelen wij zo altijd een geschikte toepassing voor iedere klant.”

dynnox mobiele bedrijfswageninrichting
dynnox mobiele bedrijfswageninrichting

Dynnox is een uniek laad-, los-, en transportsysteem voor bedrijfswagens. Met verschillende modellen en diverse opbouwmodules is het mogelijk een passende gereedschapswagen op maat te maken voor iedere branche en iedere bedrijfsauto. Het transportsysteem van Dynnox is veilig, arbovriendelijk en tijdbesparend.

Download de folder voor alle informatie!