Sortimo Workmo

Workmo van Sortimo op Dynnox = volledig mobiel

Sortimo is een zeer belangrijke speler in Europa als het gaat om bedrijfswageninrichting.  Naast diverse andere mogelijkheden, hebben ze een prachtige lichtgewicht toepassing ontworpen onder de naam “Workmo”. WorkMo staat voor Work Mobility en is het mobiele werkstation, transport- en opbergsysteem van Sortimo.

WorkMo bestaat uit draagbare modules die onderling combineerbaar zijn en met behulp van een handig verbindingselement met elkaar verbonden kunnen worden. Dankzij hun gebruiksflexibiliteit kunnen de modules als transportmiddel, maar in gekoppelde vorm ook als werkstation en mobiele workshop toegepast worden. Aangezien de modules niet vast geïnstalleerd zijn en dus altijd uit het voertuig genomen kunnen worden, is WorkMo extra handig voor wie zijn voertuig flexibel wil benutten: voor het transport van materiaal, als werkatelier en servicevoertuig.

Door de Sortimo Workmo kasten op een Dynnox te monteren is de betekenis van “mobility” volledig. Sortimo Nederland heeft de ontwikkeling van diverse opbouwmodules gefaciliteerd. Met Dynnox en Workmo heeft u nu de mogelijkheid om zonder te moeten tillen in één keer alle gereedschappen en materialen vanuit uw bedrijfswagen naar een werkplek kunnen verplaatsen.

 

Bedrijfswageninrichting op z’n best

Het internationaal gerenommeerde bedrijf Sortimo International is gespecialiseerd in hoog kwalitatieve bedrijfswageninrichtingen. Het veelzijdige portfolio aan producten bestaat uit inrichtingssystemen voor bedrijfswagens en is branchegericht. De voornaamste doelgroepen zijn bedrijven actief in detailhandel, groothandel, en industrie. De Sortimo Workmo is een zeer efficiënt product voor de vakman die mobiel is en zijn gereedschappen en werkplaats snel tot zijn beschikking wil hebben. De benaming Sortimo WorkMo staat voor Work Mobility. Het is een mobiel systeem met diverse functies. Het is in feite een mobiel opbergsysteem wat kan worden gebruikt als werkstation. Gereedschap en materiaal wordt netjes opgeborgen in schuifladen. Dit geeft veel opbergruimte en orde.

Dit mobiele werkstation is opgebouwd uit modules. Deze zijn stapelbaar en vormen als geheel een mobiel opbergsysteem met grote flexibiliteit aan toepassingen. Deze modules zijn leverbaar in diverse afmetingen. Daardoor is het mogelijk het systeem zodanig op te bouwen zodat de gebruiker dit optimaal kan afstemmen op zijn werkzaamheden. De afmetingen van de modules kunnen bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de afmetingen van de gereedschappen en materialen die erin opgeborgen worden. Bouten en moeren, mechanische onderdelen, bevestigingsmaterialen, hulpgereedschappen, alle denkbare materialen kunnen netjes worden opgeborgen in dit flexibele systeem. Zo kan de vakman exact de juiste module samenstellen die het best passend is voor zijn branche en zijn werkzaamheden. Tevens is er voor grote modules de mogelijkheid voor een aluminium dropdown voorzijde, heel handig voor borging van de grotere gereedschappen en machines, zodat deze op hun plaats blijven tijdens transport.

Snel en makkelijk werken

De snelle opbouw van het systeem wordt mogelijk gemaakt door de modules die al volledig zijn ingericht met materialen die nodig zijn voor het werk op locatie. Naast het Workmo systeem zijn er nog vele accessoires leverbaar die de werkzaamheden aanzienlijk kunnen verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een extra werkblad wat eenvoudig bevestigd kan worden op de modules door middel van een kliksysteem. Ook zijn er rollers die het systeem volledig mobiel kunnen maken. Tevens zijn er houders voor plaatsing van accessoires, en plaats voor een meervoudige contactdoos. Het ordenen van gereedschap en materialen is een keuze die de vakman maakt in zijn eigen voordeel. Onvolledige bedrijfswageninrichting kan leiden tot meer transportkosten. Vergeten onderdelen of gereedschappen moeten dan worden opgehaald en dit kost tijd en brandstof.

Door juiste planning van wat en hoeveel er nodig is qua materiaal en gereedschap op locatie kan veel efficiëntie in de uitvoering bereikt worden. Goede organisatie geeft overzicht en verlichting in de werkzaamheden. Overzicht van materiaal en gereedschap is een groot voordeel bij het Sortimo Workmo systeem. In een handomdraai neemt je alles wat nodig is mee naar de werkplek. Daar op locatie kan je de Workmo ombouwen tot werkbank om vervolgens de werkzaamheden georganiseerd uit te voeren.

De flexibiliteit van de Workmo

In feite is de Workmo voor drie doeleinden te gebruiken. Dat kan zijn als een mobiele werkplaats, een transportsysteem van materialen en gereedschappen, of als een werkstation. Transport, organisatie en werkzaamheden worden gecombineerd in een efficiënt systeem om de werkdag zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. De Workmo is duurzaam in gebruik en heeft een licht gewicht door de combinatie van aluminium en kunststof. Ze zijn voorzien van afgeronde randen voor bescherming tegen stoten. Er is een hoge levensduur en uitbreiding is mogelijk op elk moment. De werkhoogte is ergonomisch verantwoord en Workmo is plaatsbaar in elk voertuig.

Ideaal als je niet op zoek bent naar een vast geïnstalleerde inrichting van de bedrijfswagen maar je een flexibel systeem wenst wat dagelijks anders in te delen is. Werkzaamheden kunnen niet altijd plaatsvinden dicht bij de bedrijfswagen, met dit systeem
kan alles vanuit het voertuig verreden worden naar de werkplek. Workmo is dan ook de mobiele werkbank bij uitstek waardoor op elke locatie gewerkt kan worden. Het is de individueel vormgegeven werkplaats voor elke vakman die van georganiseerd werken houdt!